Войната срещу белите

unnamed

В съзнанието на повечето хора расизмът се свързва с дискриминация на черни от бели. В миналото е имало много такива случаи, като най-известният е робството в САЩ през 18 и 19 век, когато чернокожите са нямали никакви права. Дискриминацията на афроамериканците продължава до 50-те години на 20-ти век, когато са приети първите закони в подкрепа на чернокожото население на страната. Те имат за цел да помогнат на малцинствената група да получи по-добро образование, работа и като цяло по-добър живот. До голяма те са изпълнили предназначението си и в днешно време расизъм в западния свят почти няма.

Другаде по света обаче виждаме, че расизмът е все още жив. Преди няколко дни парламентът на ЮАР прие закон, с който може да се отнемат земите на БЕЛИТЕ фермери. Единствената причина да се отнемат земите им са, че имат различен цвят на кожата. Това по дефиниция е расизъм, но след като бели са засегнати от тези политики, медиите мълчат по въпроса. Войната срещу белите се води вече от почти десетилетие . Не минава ден, през който да няма случаи на убити, изнасилени или измъчвани бели фермери в страната. Полицията не пази тези хора и те трябва да разчитат на частни охранителни фирми. Другата алтернатива е да се въоръжат сами, което и много от тях правят.

Освен че е расистка, тази политика е и комунистическа. Крайно лявата марксистка партия в ЮАР е инициатор на този бъдещ геноцид. ТМоже би е трудно да се повярва, но 60 години по-късно отново се отнема земя насилствено от честни граждани. Естествено, белите фермери няма доброволно да дадат земите си. Благодарение на факта, че бялото малцинство в Южна Африка са добре въоръжени и организирани, те имат шанс да защитят това, което е тяхно. Най-голямата бяла организация е тази на Суитлендърите. Те се подготвят от десетилетия за бъдеща гражданска война и броят на членовете им е повече от 700,000. Етническо напрежение в страната винаги е имало, но до сериозна ескалация не се е стигало през последните години.

Крайно левите либерали и социалните борци за справедливост обичат да изтъкват истории за дискриминация над чернокожи, но кой от тях сега ще вземе страната на белите граждани на ЮАР? Коя медия ще напише статии, в които ще опише колко тежък е живота на един бял в африканската страна?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s